Energiagazdálkodás

Azt gondolhatnánk, hogy az energiagazdálkodás kérdése csak nagy energiaigény kiszolgálása esetén merül fel, mert a mini erőművek létrehozása nem gazdaságos. A mikroméretű gázmotorok azonban lehetővé teszik, hogy kisebb energiaigényű intézmények, vállalkozások is maguk állíthassanak elő – kapcsolt energiatermelés alkalmazásával – hő és elektromos, vagy ha szükséges, még hűtési energiát is. 

Ráadásul így nem csak energia megtakarítás érhető el, ami a fenntartható fejlődés megteremtésének alapvető eleme, hanem ezekkel a modern berendezésekkel csökkenteni lehet a környezeti terhelést. 

Az energiagazdálkodás bármennyire is bonyolultnak tűnik, három alapvető összetevőből áll. 

  • a felhasznált elsődleges energiaforrás (szén, földgáz, nyersolaj, stb.)
  • az elsődleges energiaforrásból a másodlagos energiaforrást előállító berendezés
  • az előállított másodlagos energiahordozó (gőz, villamos áram, stb.) tervszerű elosztása és hatékony felhasználása

Természetesen ennek koordinálására vagy a rendszer kialakításához megfelelő szaktudás szükséges. Ennek megfelelően növekszik a tapasztalt energetikai tanácsadók és kivitelezők iránti igény. Mindez nem csak az új beruházásoknál igaz, mivel egy meglévő intézmény esetében az energiaveszteség nagy részéért akár az elosztóhálózat minőségé is okolható.

Hogyan lehet ezeket a problémákat úgy kiküszöbölni, hogy az elosztás valóban hatékony legyen a lehető legkevesebb energiaveszteséggel? És ami még ennél is fontosabb, hogyan finanszírozható mindez?

Szakértelmünk és tapasztalatunk az Ön rendelkezésére áll. Eddigi kivitelezéseink eredményei és az ENER-G csoport referenciái szerte Európában bizonyítják szakértelmünket.
Hívjon bennünket, hogy beruházási vagy korszerűsítési igényének megvalósulása a lehető legjobb eredményt hozza.

Kapcsolódó anyagok