ESCO finanszírozás

finanszírozás_bAz ENER-G Energia Technológia Zrt. többféle finanszírozási megoldással áll ügyfelei rendelkezésére. Ezek közül a legjelentősebb az ESCO finanszírozás, ahol a projekt gyakorlatilag önmagát finanszírozza, mivel a kapcsolódó szolgáltatások beszerzése az elért megtakarításból történik.

1. Beruházás

Fix árat határozunk meg a kulcsrakész projektre vonatkozóan, amely tartalmazza a megvalósíthatósági tanulmány, a tervezés, a berendezések és az üzembe helyezés költségét. Ezen kívül választható szervizcsomagokat kínálunk a berendezések üzemeltetésére és karbantartására.

2. ESCO

Az ESCO konstrukció lehetővé teszi a közszféra számára, hogy az energiafelhasználás fejlesztésére irányuló projektjeikhez kapcsolódó energetikai rendszereket és szolgáltatásokat hosszú távra kiszervezzék. Ez a közszféra és a magánszféra együttműködésével, ún. PPP (Public Private Partnership ) formában valósul meg. A projektek gyakorlatilag önmagukat finanszírozzák, azaz a különböző energiahatékony technológiák és a kapcsolódó szolgáltatások beszerzése a szerződés alapján az elért megtakarításból történik. A közüzemi díjakon elért megtakarítások bizonyos része, mint éves egyszeri díj, kerül kifizetésre az ESCO szolgáltató részére.

Az ESCO előnyei:

  • garantált megtakarítás és szervizszolgáltatási színvonal,
  • költségmentes megoldás az üzemeltetési késedelmek elkerülésére,
  • csökkentett energiaköltségek,
  • üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése,
  • megújuló és “zero-carbon” technológiák alkalmazása

3. Kedvezményes energiavásárlás

Amennyiben szabad tőke nem áll rendelkezésre, az ENER-G Energia Technológia Zrt. hosszú távú, kedvezményes energiavásárlási szerződést kínál a magán és a közszféra számára. A projekttel kapcsolatban felmerülő minden költséget fedezzük, ideértve a tervezést, projektmenedzsmentet, a berendezéseket és az üzembehelyezést. A szerződés értékes eleme a folyamatos üzemeltetési szolgáltatás, amelyet országos szervízhálózatunk nyújt a szerződés teljes időtartamára vonatkozóan.

Előnyök:

  • Nincs tőkebefektetés/kockázat.
  • Nincs folyamatos fenntartási költség.
  • Gyorsabb projektmegvalósítás és azonnali megtakarítás.
  • Hosszú távon rögzített energiaárak.
  • Nincs belső finanszírozási igény

4. Rugalmas projektfinanszírozás

Az ENER-G cégcsoport egyedi pénzügyi helyzetéből adódóan testre szabott, projektspecifikus pénzügyi megoldásokat kínál. Ügyfelünkkel közösen meghatározzuk az igényeknek megfelelő legkedvezőbb finanszírozási megoldást, amely nem érinti a partner tőkeszerkezetét illetve banki hitelállományát. A finanszírozás történhet az ENER-G saját forrásaiból, vagy alkalmazhatunk versenyképes, harmadik fél átlal történő finanszírozást energiaszolgáltatásban és ESCO jellegű projektekben érdekelt pénzügyi intézmények bevonásával.

Kapcsolódó anyagok